Domaine Jolly Ferriol

Le Muscat de Rivesaltes

Fiche technique

Name : Muscat de Rivesaltes
Color : white
Type : sweet
% Alcohol : 16.00%
Taste : Intense musky nose, delightfully rich in the mouth, followed by an explosion of fresh taste with a strong persistent finish dominated by aromas of the muscat grape and lightly candied citrus fruit.
Associations : Serve as an aperitif, with foie gras, curries, blue veined cheese, gives a fruity taste when used in cooking.
Serving temperature:
Cellaring potential : 5 years
Region : Roussillon
Appellation : Muscat de Rivesaltes
Grape : 50% small berry muscat (muscat à petit grain), 50% Alexandria muscat
Soil type : Schisty marl (marnes schisteuses)
Cultivation : Organic, vines ‘goblet’ pruned
Yield : 8 hectoliters per hectare
Harvest : Grapes selected on the vine, hand-picked and placed in cases
Vinification : Natural in vats with mutage
Cultivation : In stainless steel airtight tanks
Bottled : Estate bottled
Production : 3000 bottles per year
Packaging : 75cl bottles, 12 per carton

None